Wist je dat je van een massage kunt afvallen? DIT is het aantal calorieën dat je verbrand als je gemasseerd wordt

Is het alweer een tijd geleden dat jij door je partner onder handen genomen bent? Dan is het nu de hoogste tijd om dit weer aan bod te brengen!

Buiten het feit om dat een massage goed is voor de bloedsomloop en de doorbloeding van de huid, kun je er ook nog eens van afvallen.

Het schijnt namelijk dat als je een uur lang gemasseerd wordt 67 calorieën verbrandt. Om dit in perspectief te brengen: tijdens het slapen verbrandt je ongeveer 63 calorieën per uur. Echter zal dit geen zode aan de duik brengen voor mensen die kilo’s willen afvallen, maar het is in ieder geval een goed begin.

Bron: iStock

Afgezien van het aantal calorieën dat je tijdens een massage verbrandt, is een massage ook perfect om je huid jonger en strakker te krijgen. Dus voor mensen die aan het afvallen zijn kan dit handig zijn om sneller van het overtollige huid af te komen. Verder kunnen afvalstoffen beter uit het lichaam vervoert worden door een massage. Dus door regelmatig gemasseerd te worden ga je letterlijk beter in je vel zitten.

Buiten al deze feitjes om, is dit natuurlijk een ideaal excuus om weer eens lekker gemasseerd te worden!


Wat vind jij? Reageer hieronder